احتمالا شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید، یک دستگاه صنعتی دارید. فرقی نمیکند این دستگاه صنعتی، خودرو باشد یا یک دستگاه تراشکاری یا هر چیز دیگری. میدانید که هرچه باشد، باید رسیدگی به آن صورت گیرد. همچنین باید فعالیت های مختلفی را انجام داد تا جلوی آسیب دیدگی آن را بگیریم. در دنیای صنعتی امروز، دستگاههای صنعتی نقشی حیاتی در تولید و بهرهوری ایفا میکنند. این دستگاهها در حین کار، لرزش و ارتعاشاتی را تولید میکنند که میتواند منجر به آسیبدیدگی دستگاه و همچنین محیط اطراف آن شود. برای جلوگیری از این آسیبها، از ضربه گیرهای لاستیکی استفاده میشود. حال امروز و در این مقاله قصد داریم به معرفی ضربه گیر لاستیکی بپردازیم. همچنین میخواهیم که اهمیت استفاده از آن را در دستگاه های صنعتی مورد بررسی قرار دهیم. پس به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید و ما را تا پایان همراهی کنید.
ضربه گیر چیست؟
به طور کلی، ضربه گیر، به هر قطعهای گفته میشود که برای کاهش لرزش و ارتعاشات دستگاههای صنعتی استفاده میشود. حال این قطعات بیشتر از متریالی نظیر لاستیک، پلاستیک و پلی یورتان ساخته میشوند. متریال ساخت این قطعات با توجه به نوع فعالیت دستگاه میتواند متفاوت باشد. برای مثال برای فعالیت های سنگین معمولا استفاده از پلی یورتان مناسب تر است. یا مثلا در فعالیت هایی که نیاز به انعطاف بیشتری برای روند کار دستگاه است، بهتر است که از ضربه گیرهای لاستیکی و پلاستیکی بهره ببریم. همچنین شرایط دیگر مانند موادی که با آن ها کار میکنیم یا دمای محیط نیز میتواند بر انتخاب نوع ضربه گیر تاثیر موثر باشد. ابته به این موارد در ادامه به طور کامل خواهیم پرداخت.
انواع ضربه گیر
پیش از معرفی انواع ضربه گیر، ذکر یک نکته الزامی است. عموما ضربه گیرها بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی میشود. لذا میتوان بر اساس نوع عملکرد، جنس، شکل و اندازه ضربه گیرها، آن ها را دسته بندی کرد. در ادامه به بررسی انواع ضربه گیر میپردازیم. با ما همراه باشید.
بر اساس نوع عملکرد
ضربه گیرهای ساده
این نوع ضربه گیر را به جرعت میتوان ساده ترین و حتی ارزان ترین نوع ضربه گیرها معرفی کرد. در ساخت این ضربه گیر تنها از یک قطعه پلاستیک یا لاستیک یا پلی یورتان استفاده شده است و سیستم پیچیده ای ندارد و به راحتی بر روی قسمت های مورد نیاز دستگاه نصب میشود و فعالیت خود را انجام میدهد.
ضربه گیرهای پیچیده
حال بپردازیم به معرفی ضربه گیرهای پیچیده. شاید ابتدا خواندن نام این ضربه گیر کمی عجیب و ترسناک به نظر برسد. اما اصلا نترسید. به طور کلی ضربه گیرها سیستم ساده ای دارند. این ضربه گیر نیز از چند قطعه پلاستیک یا لاستیک یا پلی یورتان ساخته میشود و ضربه های وارده به دستگاه را مهار میکند.
بر اساس جنس
ضربه گیرهای لاستیکی
همانطور که از نامش پیداست، این نوع ضربه گیرها از لاستیک ساخته میشوند و مقاومت بالایی در برابر لرزش و ارتعاش دارند. امروزه در دنیای صنعت و در صنایع مختلفف استفاده از این نوع ضربه گیر بیش از سایر ضربه گیرها رواج دارد.
ضربه گیرهای پلاستیکی
بپردازیم به یکی از رقبای اصلی ضربه گیر لاستیکی. این نوع ضربه گیرها همانگونه که از نامشان پیداست، از پلاستیک ساخته میشوند و هزینه کمتری نسبت به ضربه گیرهای لاستیکی دارند. البته این هزینه کم آن ها را برتر نمیکند.
ضربه گیرهای پلی یورتان
حال نوبت بررسی و معرفی ضربه گیر پلی یورتان است. این عنصر همانند نوع لاستیکی و پلاستیکی میتواند کیفیت خوبی را از خودش نشان دهد. البته استفاده از آن بیشتر برای فعالیت های سخت و سنگین مناسب آست. دلیلش هم مقاومت بالای پلی یورتان است.
بر اساس اندازه
ضربه گیرهای کوچک
نام دیگر این مدل از این عنصر میتواند ضربه گیر سبک نیز باشد. البته این بدین معنا نیست که این ضربه گیرها اندازه کوچکی دارند. شاید سایز آن ها کوچک باشد اما همیشه اینطور نیست. درواقع از این ضربه گیرها بیشتر جهت استفاده برای دستگاه های کوچک بهره برده میشود.
ضربه گیرهای بزرگ
این مورد را میتوان نقطه مقابل ضربه گیرهای کوچک یا سبک دانست. از ضربه گیرهای بزرگ جهت استفاده در دستگاه های بزرگ صنعتی استفاده میشود. دستگاه هایی مانند غلطک های عظیم صنعتی یا پمپ های بزرگ.
ضربه گیر لاستیکی چیست و چه مزایایی دارد؟
ضربه گیرهای لاستیکی، یکی از انواع ضربه گیر است که از لاستیک ساخته میشود. این نوع ضربه گیر مقاومت بالایی در برابر لرزش و ارتعاش دارد و در صنایع مختلف کاربرد دارد. استفاده از ضربه گیر لاستیکی مزایای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به کاهش لرزش و ارتعاشات دستگاه، افزایش عمر دستگاه و کاهش صداهای اضافی اشاره کرد. جذب ارتعاشات دستگاه میتواند از آسیب به بدنه دستگاه و قسمت های داخلی آن جلوگیری کند. نتیجه این اتفاقات چیست؟ افزایش طول عمر دستگاه. اینگونه دیگر نیازی به تعمیر و تعویض زود هنگام دستگاه ها نیست. همچنین استفاده از این ضربه گیرها میتواند آلودگی صورتی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. پس این ضربه گیرها را دست کم نگیرید.
اهمیت استفاده از ضربه گیر لاستیکی
گفتیم که این ضربه گیرها چه مزایایی دارند. بگذارید برای درک بهتر یک مثال بزنیم. یک غلطک صنعتی را تصور کنید. میدانید که غلطک ها از سه قسمت اصلی بدنه، شفت غلطک و بلبرینگ تشکیل میشوند. هرکدام از این قسمت ها وظایف خاص خود را دارند. اما در این دستگاه صنعتی احتمال آسیب و ضربه به قسمت های داخلی زیاد است. این آسیب ها میتواند در اثر شدت کار غلطک در محیط سخت به وجود بیاید. به همین دلیل نیاز است تا از وسایلی استفاده کنیم که جلوی این آسیب ها را بگیرد. استفاده از ضربه گیرهای لاستیکی میتواند این ضرباتی که به دستگاه کوبیده میشود را تا حد زیادی خنثی کند. بدین ترتیب مشکل خاصی در زمینه فعالیت غلطک به وجود نمیآید. البته چیزی که الان گفتیم فقط مربوط به غلطک ها نمیشود و در بسیاری از دستگاه های دیگر نیز این قضیه وجود دارد.

هزینه استفاده از ضربه گیر لاستیکی
یکی از سوالاتی که همیشه در ذهن افراد وجود دارد، هزینه ای است که باید برای قطعات مختلف پرداخت کنند. این موضوع در ارتباط با خرید این ضربه گیرها هم صدق میکند. به طور کلی نمیتوان یک قیمت ثابت برای این محصولات مشخص کرد. هزینه استفاده از ضربه گیر لاستیکی بسته به نوع، جنس، شکل و اندازه ضربه گیر متفاوت است. اما به طور کلی، ضربه گیرهای لاستیکی نسبت به سایر انواع ضربه گیر، هزینه بیشتری دارند. ما در گروه صنعتی مبناپایا آماده ایم تا انواع ضربه گیر لاستیکی را با بهترین قیمت و کیفیت به شما عرضه کنیم.
از اینکه ما را تا پایان مقاله همراهی کردید از شما متشکریم. دیدید که در این مقاله به بررسی ضربه گیرهای لاستیکی پرداختیم. این عنصر لاستیکی قطعهای ضروری برای دستگاههای صنعتی است. این قطعه با کاهش لرزش و ارتعاشات دستگاه، از آسیبدیدگی دستگاه و همچنین محیط اطراف آن جلوگیری میکند. همچنین، استفاده از ضربه گیر لاستیکی باعث افزایش عمر دستگاه و کاهش صدا نیز میشود. گروه صنعتی مبناپایا متخصص در تولید انواع ضربه گیرها آماده است تا سفارشات شما در این زمینه را دریافت کند. برای برقراری ارتباط با کارشناسان گروه صنعتی مبناپایا کافیست از طریق پل های ارتباطی با ما تماس حاصل فرمایید. امیدواریم که مطالب ارائه شده برای شما مفید واقع شده باشد.